Viszkoelasztikus anyagok

1. Viszkoelasztikus anyagok

Adatok:

A Healon OVD (Ophthalmic Viscosurgical Device) termékcsalád*

A Healon PRO viszkoelasztikus oldat intraokuláris használatra szolgál. Gőzzel teljesen sterilizált, eldobható 0,55 ml vagy 0,85 ml méretű fecskendőben. A fecskendő légmentesen záródó, steril, egyszer használatos 27G, etilén-oxiddal sterilizált kanüllel van csomagolva.  

Speciális jellemző:   A Healon PRO (OVD) egy gőzben sterilizált, nem pirogén, magas tisztaságú, nem gyúlékony, magas molekuláris tömegű nátrium-hialuronátot tartalmazó oldat (HA), amelyet mikrobiális fermentációval nyertek. A HA 10 mg/ml (1,0%) koncentrációban, fiziológiás pufferben bocsátják rendelkezésre.A Healon PRO OVD ozmolalitása és pH-értéke hasonló a vizes testnedvekéhez. A Healon PRO OVD HA tartalmának átlagos molekuláris tömege 3,2 millió.   A Healon PRO OVD könnyen injektálható, mert a kanülön való keresztülhaladáskor a viszkozitása jelentős mértékben lecsökken. A kifecskendezést követően a Healon PRO OVD azonnal visszanyeri magas viszkozitását. A Healon PRO OVD mély elülső csarnokot hoz létre és tart fenn, ezáltal biztonságos és irányított manipulációt enged meg a szemben, a cornealis endothel és más szövetek traumájának csökkent kockázata mellett. A Healon PRO OVD a szövetekben végzett atraumatikus műveletek, azok ellenőrzése és a szövetek szétválasztása céljára szolgál. A Healon PRO OVD tiszta látóteret tesz lehetővé és tart fenn a sebészeti beavatkozás során. A Healon PRO OVD eltávolítása egyszerű az elülső szegmensből. A Healon PRO OVD az első csarnokban található természetes HA-hoz hasonlóan a trabecularis hálózaton keresztül ürül ki. A vérkeringésbe kerülve a HA-t a máj lebontja.  

Adagolás és alkalmazás módja A Healon injekciója a szembe vékony kanülön keresztül történik. A felhasznált mennyiség a végzett műtét függvényében változik, ismételt injekciózás is alkalmazható. A teljes beadott mennyiség általában kevesebb, mint 1 ml az elülső csarnok műtéteinél.      

Gyártók

Johnson&Johnson Vision (USA)
M.E.D. Medical Products GmbH
PMS GmbH
ARC Laser GmbH
Shin-nippon
Accutome
Oertli Instrumente AG.
OPHTEC BV. (Hollandia)
Optos
Aphakiás Artisan 205

Aphakiás Artisan 205

Írisz fixációs műlencse.

Artisan íriszfikszációs IOL bemutató

Megnézem
TECNIS Synergy™ IOL (ZFR00V)

TECNIS Synergy™ IOL (ZFR00V)

ChromAlignTM technológia A színhibák korrekcióját szolgáló szabadalmazott technológia.

Megnézem
Whitestar Signature Pro phacoemulzifikációs berendezés

Whitestar Signature Pro phacoemulzifikációs berendezés

Megnézem
Oertli OS4 kombinált szemsebészeti berendezés

Oertli OS4 szemsebészeti berendezés

Megnézem
ARC FOX lézer berendezés

ARC FOX lézer berendezés

Megnézem
Szemfenéki Képalkotó Rendszer

Szemfenéki Képalkotó Rendszer

Megnézem