Viszkoelasztikus anyagok

1. Viszkoelasztikus anyagok

Adatok:

A Healon OVD (Ophthalmic Viscosurgical Device) termékcsalád*

A Healon PRO viszkoelasztikus oldat intraokuláris használatra szolgál. Gőzzel teljesen sterilizált, eldobható 0,55 ml vagy 0,85 ml méretű fecskendőben. A fecskendő légmentesen záródó, steril, egyszer használatos 27G, etilén-oxiddal sterilizált kanüllel van csomagolva.  

Speciális jellemző:   A Healon PRO (OVD) egy gőzben sterilizált, nem pirogén, magas tisztaságú, nem gyúlékony, magas molekuláris tömegű nátrium-hialuronátot tartalmazó oldat (HA), amelyet mikrobiális fermentációval nyertek. A HA 10 mg/ml (1,0%) koncentrációban, fiziológiás pufferben bocsátják rendelkezésre.A Healon PRO OVD ozmolalitása és pH-értéke hasonló a vizes testnedvekéhez. A Healon PRO OVD HA tartalmának átlagos molekuláris tömege 3,2 millió.   A Healon PRO OVD könnyen injektálható, mert a kanülön való keresztülhaladáskor a viszkozitása jelentős mértékben lecsökken. A kifecskendezést követően a Healon PRO OVD azonnal visszanyeri magas viszkozitását. A Healon PRO OVD mély elülső csarnokot hoz létre és tart fenn, ezáltal biztonságos és irányított manipulációt enged meg a szemben, a cornealis endothel és más szövetek traumájának csökkent kockázata mellett. A Healon PRO OVD a szövetekben végzett atraumatikus műveletek, azok ellenőrzése és a szövetek szétválasztása céljára szolgál. A Healon PRO OVD tiszta látóteret tesz lehetővé és tart fenn a sebészeti beavatkozás során. A Healon PRO OVD eltávolítása egyszerű az elülső szegmensből. A Healon PRO OVD az első csarnokban található természetes HA-hoz hasonlóan a trabecularis hálózaton keresztül ürül ki. A vérkeringésbe kerülve a HA-t a máj lebontja.  

Adagolás és alkalmazás módja A Healon injekciója a szembe vékony kanülön keresztül történik. A felhasznált mennyiség a végzett műtét függvényében változik, ismételt injekciózás is alkalmazható. A teljes beadott mennyiség általában kevesebb, mint 1 ml az elülső csarnok műtéteinél.      

Gyártók

Johnson&Johnson Vision (USA)
M.E.D. Medical Products GmbH
PMS GmbH
ARC Laser GmbH
Shin-nippon
Accutome
Oertli Instrumente AG.
OPHTEC BV. (Hollandia)
Optos
Eyhance (ICB00)

Eyhance (ICB00)

Megnézem
Aphakiás Artisan 205

Aphakiás Artisan 205

Írisz fixációs műlencse.

Megnézem
TECNIS Symfony® Toric IOL (ZXT)

TECNIS Symfony® Toric IOL (ZXT)

 


 

 

Megnézem
TECNIS Symfony® IOL (ZXR00)

TECNIS Symfony® IOL (ZXR00)

Megnézem
Whitestar Signature Pro phacoemulzifikációs berendezés

Signature Pro

Megnézem
ARC FOX lézer berendezés

ARC FOX lézer berendezés

Megnézem
Szemfenéki Képalkotó Rendszer

Szemfenéki Képalkotó Rendszer

Megnézem